INGREDIENCIE
- 1 ks stredne veľký zeler
- 3 PL biely jogurt
- 2 PL majonéza
- 1 PL extra panenský olivový olej
- 1 PL citrónová šťava
- 1 hrsť zelerová alebo petržlenová vňať
- soľ, mleté čierne korenie podľa chuti
POSTUP:
1.) Zeler olúpeme, odrežeme tmavé časti a nakrájame ho na hrubé plátky. TIP: Ak máme zeler aj s vňaťou, nevyhadzujeme ju. Časť nasekáme nadrobno do šalátu, zvyšok si odložíme na vývar.
2.) Zeler môžeme postrúhať na strúhadle, mandolíne alebo ho nasekať v kuchynskom robote.
3.) Nastrúhaný zeler presunieme do misky, osolíme, okoreníme ho a primiešame k nemu jogurt, majonézu, olej, citrónovú šťavu a nadrobno nasekanú zelerovú vňať (alebo petržlenovú vňať).
4.) Zelerový šalát necháme postáť aspoň hodinu v chladničke a môžeme podávať.
5.) Prajeme dobrú chuť 🙂