INGREDIENCIE
PIŠKÓTOVÝ KORPUS:
- 6ks vajce
- 1štipka soli
- 120gkryštálový cukor
- 120g hladká múka
- 1KL prášok do pečiva
KRÉM - 1 balíček vanilkový puding (prášok)
- 300ml mlieka
- 2PL kryštálový cukor
- 250g smotanový syr
- 150g práškový cukor
- 1 balíček vanilkový cukor
- 200g ríbezle
- 200ml smotana na šľahanie
POSTUP
1.) Rúru predhrejeme rúru na 180°C a formu 25×35 cm vystelieme papierom na pečenie.
2.) Piškótový korpus: oddelíme vajcia. Bielky vyšľaháme so štipkou soli, kým sa nevytvoria tuhé špičky. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do bledej peny, potom po lyžiciach pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a jemne zašľaháme sneh.
3.) Cesto uhladíme do formy a pečieme približne 20 minút pri teplote 180°C. Upečený korpus necháme úplne vychladnúť.
4.) Krém: z mlieka, pudingu a kryštálového cukru uvaríme puding, ktorý necháme vychladnúť prekrytý potravinou fóliou.
5.) Smotanový syr vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom do nadýchanej peny, pridáme vychladnutý puding a premiešame. Do krému nakoniec primiešame ríbezle (trochu si odložíme na ozdobu).
6.) Piškótový korpus rozrežeme na dva pláty, na jeden rozotrieme polovicou krému, potom naň položíme druhý plát a potrieme druhou polovicou krému. Zákusok dáme stuhnúť do chladničky na aspoň 2 hodiny.
7.) Tesne pred podávaním vyšľaháme smotanu, kým sa nevytvoria tuhé špičky a šľahačku osladíme cukrom podľa chuti.
8.) Zákusok nakrájame na kocky, ozdobíme šľahačkou a ríbezľami.