Popularita tohto koláča je samozrejme úplne pochopiteľná. Všetci ho zbožňujú!
ZDIELAŤ

INGREDIENCIE

PIŠKÓTOVÝ KORPUS:

  • 6ks vajce
  • 1štipka soli
  • 120gkryštálový cukor
  • 120g hladká múka
  • 1KL prášok do pečiva

    KRÉM
  • 1 balíček vanilkový puding (prášok)
  • 300ml mlieka
  • 2PL kryštálový cukor
  • 250g smotanový syr
  • 150g práškový cukor
  • 1 balíček vanilkový cukor
  • 200g ríbezle
  • 200ml smotana na šľahanie

POSTUP

1.) Rúru predhrejeme rúru na 180°C a formu 25×35 cm vystelieme papierom na pečenie.

2.) Piškótový korpus: oddelíme vajcia. Bielky vyšľaháme so štipkou soli, kým sa nevytvoria tuhé špičky. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do bledej peny, potom po lyžiciach pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a jemne zašľaháme sneh.

3.) Cesto uhladíme do formy a pečieme približne 20 minút pri teplote 180°C. Upečený korpus necháme úplne vychladnúť.

4.) Krém: z mlieka, pudingu a kryštálového cukru uvaríme puding, ktorý necháme vychladnúť prekrytý potravinou fóliou.

5.) Smotanový syr vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom do nadýchanej peny, pridáme vychladnutý puding a premiešame. Do krému nakoniec primiešame ríbezle (trochu si odložíme na ozdobu).

6.) Piškótový korpus rozrežeme na dva pláty, na jeden rozotrieme polovicou krému, potom naň položíme druhý plát a potrieme druhou polovicou krému. Zákusok dáme stuhnúť do chladničky na aspoň 2 hodiny.

7.) Tesne pred podávaním vyšľaháme smotanu, kým sa nevytvoria tuhé špičky a šľahačku osladíme cukrom podľa chuti.

8.) Zákusok nakrájame na kocky, ozdobíme šľahačkou a ríbezľami.



Od redakcia

Náš webový blog prináša pestrý výber informácií zo sveta a domova. Na stránke nájdete rôzne sekcie vrátane Z DOMOVA, ZO SVETA, FAKTY, KRIMI, VTIPNÉ, ZAUJÍMAVOSTI, CESTOVANIE a KVÍZY. Snažíme sa poskytovať aktuálne správy, zaujímavé fakty a pútavé príbehy, ktoré vás nielen informujú, ale aj zabavia. Cieľom nášho blogu je priniesť kvalitný a dôveryhodný obsah pre všetkých našich čitateľov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *