Marhule a ríbezle tvoria výbornú kombináciu. Marhule dodajú koláču sladkosť, zatiaľ čo ríbezle pridajú príjemnú kyselkavosť.
ZDIELAŤ

INGREDIENCIE

  • 300g marhule
  • 200g ríbezle
  • 350g hladká múka
  • 1 štipka soli
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 2ks vajcia
  • 400g kyslá smotana
  • 150g kryštálový cukor
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • trochu masla na vymastenie formy
  • trochu hladkej múky na vysypanie formy
  • trochu práškového cukru na posypanie

POSTUP

1.) Ovocie umyjeme. Marhule zbavíme kôstok a nakrájame na väčšie kúsky.
2.) Ovocie umyjeme. Marhule zbavíme kôstok a nakrájame na väčšie kúsky.
3.) Múku zmiešame so štipkou soli a práškom do pečiva.
4.) V inej miske zmiešame vajcia s kyslou smotanou, potom pridáme cukry a nakoniec sypké suroviny. Cesto uhladíme do formy a rozložíme naň ovocie.
5.) Bublaninu pečieme v rúre asi 25 minút (180ºC).
6.) Koláč necháme vychladnúť a posypeme ho práškovým cukrom.
7.) Už len nakrájame a prajeme dobrú chuť 🙂

Od redakcia

Náš webový blog prináša pestrý výber informácií zo sveta a domova. Na stránke nájdete rôzne sekcie vrátane Z DOMOVA, ZO SVETA, FAKTY, KRIMI, VTIPNÉ, ZAUJÍMAVOSTI, CESTOVANIE a KVÍZY. Snažíme sa poskytovať aktuálne správy, zaujímavé fakty a pútavé príbehy, ktoré vás nielen informujú, ale aj zabavia. Cieľom nášho blogu je priniesť kvalitný a dôveryhodný obsah pre všetkých našich čitateľov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *