INGREDIENCIE
- 300g marhule
- 200g ríbezle
- 350g hladká múka
- 1 štipka soli
- 1 balíček prášku do pečiva
- 2ks vajcia
- 400g kyslá smotana
- 150g kryštálový cukor
- 1 balíček vanilkového cukru
- trochu masla na vymastenie formy
- trochu hladkej múky na vysypanie formy
- trochu práškového cukru na posypanie
POSTUP
1.) Ovocie umyjeme. Marhule zbavíme kôstok a nakrájame na väčšie kúsky.
2.) Ovocie umyjeme. Marhule zbavíme kôstok a nakrájame na väčšie kúsky.
3.) Múku zmiešame so štipkou soli a práškom do pečiva.
4.) V inej miske zmiešame vajcia s kyslou smotanou, potom pridáme cukry a nakoniec sypké suroviny. Cesto uhladíme do formy a rozložíme naň ovocie.
5.) Bublaninu pečieme v rúre asi 25 minút (180ºC).
6.) Koláč necháme vychladnúť a posypeme ho práškovým cukrom.
7.) Už len nakrájame a prajeme dobrú chuť 🙂