INGREDIENCIE
KORPUS:
- 3KS vajcia
- 3PL kryštálového cukru
- 3PL oleja
- 3PL hladkéj múky
- 1PL kakaa
- 1KL kypriacieho prášku
MALINOVÁ PENA :
- 200g maliny (čerstvé al. mrazené)
- 2PL kryštálový cukor
- 1 balíček vanilkový cukor
- 2 plátky želatína
- 100g bielej čokolády
- 250ml smotany na šľahanie
- 200g kyslej smotany
NA VRCH:
- 4PL malinového džemu
- 1KL citrónovej šťavy
POSTUP
1.) Rúru rozohrejeme na 170ºC a malý, hlboký plech (22 x 22 cm) vystelieme papierom na pečenie.
2.) Korpus: vajcia vyšľaháme s cukrom do bledej, nadýchanej peny (šľaháme aspoň 5 minút) a primiešame olej. Do tekútého základu potom preosejeme a zľahka zamiešame múku, kakao a kypriaci prášok.
3.) Cesto uhladíme do plechu a pečieme zhruba 15 minút (170ºC). Kakaový korpus necháme vychladnúť v plechu.
4.) Malinová pena: želatínu namočíme do vody. Maliny dáme variť spolu s kryštálovým a vanilkovým cukrom. Varíme, kým sa maliny nezačnú rozpadávať, odstavíme, primiešame vyžmýkanú želatínu a necháme mierne vychladnúť.
TIP: Ak nám prekážajú malinové zrniečka, môžeme horúce pyré prepasírovať cez sitko a následne v ňom rozmiešať želatínu.
5.) Bielu čokoládu rozpustíme nad vodným kúpeľom a necháme vychladnúť. V miske vyšľaháme smotanu do hustej šľahačky, do ktorej primiešame kyslú smotanu, vlažnú čokoládu a nakoniec malinové pyré. Všetko dobre premiešame.
6.) Malinovú penu uhladíme na korpus a dáme na hodinu až dve stuhnúť do chladu.
7.) Na vrch stuhnutej peny potom rozotrieme mierne zahriaty, malinový sirup, v ktorom sme rozmiešali kvapku citrónovej šťavy a uložíme do chladničky ešte na cca hodinku.
8.) Nakrájame a prajeme dobrú chuť 🙂