Ingrediencie na citrónovo-čučoriedkový koláč s grécky jogurtom a čučoriedkami pripravené na pečenie.Lahodný čučoriedkový koláč s jogurtom a osviežujúcim citrónovým sirupom
ZDIELAŤ

INGREDIENCIE

  • 250 g polohrubej múky
  • 1,5 KL kypriaceho prášku
  • 1 KL jedlej sódy
  • 1 štipka soli
  • 300 ml gréckeho jogurtu
  • 100 g kryštálového cukru
  • 3 ks vajec
  • 80 ml slnečnicového oleja
  • 2 KL strúhanej citrónovej kôry
  • 1 KL vanilkového extraktu
  • 200 g čerstvých čučoriedok
  • 1 PL hladkej múky

CITRÓNOVÝ SIRUP

  • 100 ml citrónovej šťavy
  • 80 g kryštálového cukru

POSTUP:

1.) Múku premiešame s kypriacim práškom, sódou a štipkou soli.

2.) Vo veľkej miske spolu metličkou vyšľaháme jogurt, cukor a celé vajíčka. Potom primiešame aj olej a tekutú zmes ochutíme vanilkou a citrónovou kôrou.

3.) Do misky preosejeme sypké ingrediencie a dobre premiešame.

4.) Umyté a odkvapkané čučoriedky premiešame s lyžicou múky.

5.) Cesto vylejeme do papierom na pečenie vystlaného, hlbšieho plechu (35×25 cm), posypeme čučoriedkami a dáme piecť do rúry vyhriatej na 175°C na zhruba 45 minút.

6.) Kým sa koláč pečie, pripravíme si citrónový sirup. V rajnice jednoducho zahrejeme čerstvo vytlačenú citrónovú šťavu s cukrom a privedieme k varu. Spoločne na miernom ohni povaríme zhruba 5 minút a odstavíme.

7.) Vlažným sirupom potom prelejeme horúci koláč a necháme ho úplne vychladnúť, kým začneme servírovať.
8.) Prajeme vám dobrú chuť 🙂

Od redakcia

Náš webový blog prináša pestrý výber informácií zo sveta a domova. Na stránke nájdete rôzne sekcie vrátane Z DOMOVA, ZO SVETA, FAKTY, KRIMI, VTIPNÉ, ZAUJÍMAVOSTI, CESTOVANIE a KVÍZY. Snažíme sa poskytovať aktuálne správy, zaujímavé fakty a pútavé príbehy, ktoré vás nielen informujú, ale aj zabavia. Cieľom nášho blogu je priniesť kvalitný a dôveryhodný obsah pre všetkých našich čitateľov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *