Ingrediencie na prípravu marhuľových rožtekov: hladká múka, soľ, práškový cukor, vlažné mlieko, kryštálový cukor, čerstvé droždie, zmäknuté maslo, bravčová masť, kyslá smotana a marhuľový džem.Jemné rožky bez kysnutia s marhuľovým džemom
ZDIELAŤ

INGREDIENCIE

  • 600g hladkej múky
  • 1 štipka soli
  • 5PL práškového cukru
  • 100ml vvlažného mlieka
  • 1KL kryštálového cukru
  • 20g čerstvého droždia
  • 100g zmäknutého masla
  • 100g bravčovej masti
  • 100g kysléj smotany
  • marhuľový džem

POSTUP:

1.) Vo vlažnom mlieku rozmiešame droždie s kryštálovým cukrom do hladka a niekoľko minút necháme postáť.

2.) V múke rozmiešame soľ a práškový cukor, pridáme maslo a masť, potom pridáme kvások a postupne pridávame toľko kyslej smotany, aby vzniklo mäkké, ľahko spracovateľné, ale nie lepivé cesto. Cesto nie je potrebné vykysnúť, môžeme s ním pracovať ihneď.

3.) Cesto rozdelíme na 3 rovnaké časti. Jednu z nich vyvaľkáme na kruh s hrúbkou asi 4 mm a nakrájame na 12 rovnakých trojuholníkov. Na širšiu časť každého z nich dáme lyžičku džemu (mal by to byť pevný domáci džem, inak ho pri pečení veľa vytečie). Trojuholníky zrolujeme, vytvarujeme do tvaru rožtekov.

4.) Postup zopakujeme aj s ďalšími dvoma časťami cesta: rozvaľkáme do kruhu, rozrežeme na 12 častí, ktoré naplníme džemom a zrolujeme.

5.) Rožteky poukladáme na plech a pečieme v predhriatej rúre pri 180°C zhruba 10 minút dozlatista.

6.) Prajeme dobrú chuť 🙂

Od redakcia

Náš webový blog prináša pestrý výber informácií zo sveta a domova. Na stránke nájdete rôzne sekcie vrátane Z DOMOVA, ZO SVETA, FAKTY, KRIMI, VTIPNÉ, ZAUJÍMAVOSTI, CESTOVANIE a KVÍZY. Snažíme sa poskytovať aktuálne správy, zaujímavé fakty a pútavé príbehy, ktoré vás nielen informujú, ale aj zabavia. Cieľom nášho blogu je priniesť kvalitný a dôveryhodný obsah pre všetkých našich čitateľov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *